”Varför känns det som om hjärtat sitter i halsgropen?”

Min sida dök upp när någon sökte på varför det känns som att hjärtat sitter i halsgropen, vilket antagligen är för att min titel är “- med hjärtat i halsgropen”

Så, du som sökte, om du hittar hit igen så har jag mitt perspektiv på det. 🙂

Att man känner hjärtat i halsgropen är både ett talesätt och en faktiskt känsla – oftast är det kopplat till påfrestning, rädslor, ångest och stress. Förståeligt! Känslan går nog att beskriva som hjärtklappning.

För mig handlar det om mina rädslor och min ångest. Så länge har jag varit rädd för omvärlden och allt har känts läskigt, mitt hjärta satt i halsgropen bara av att behöva gå fram till kassan i en affär, att åka buss eller åka någonstans jag aldrig varit innan – helt själv.

Alla människor har olika rädslor, och olika anledningar till sin oro. Vi alla möter våra rädslor på olika sätt. Att möta dem med hjärtat i halsgropen är att vara modig – och utmana sina rädslor, och vinna!

Tillslut så försvinner den känslan, desto fler gånger man utsätter sig för rädslan desto mindre blir den. Men man måste fortsätta utmana sig själv annars kommer rädslan sakta krypandes tillbaka.

Kanske är du nervös inför något viktigt, för någon stor händelse i ditt liv, kanske är du kär eller kanske känner du stress eller ångest inför något eller någon i din vardag. Kanske är det inte psykiskt utan fysiskt, kanske är det en bekant känsla eller kanske är det något helt främmande.

Känn efter hur det känns, vad du tänker på i stunden – kanske är det din kropp som försöker säga dig något. Våga lyssna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.