”Unga människor är korkade”

Hur många gånger genom människans historia tror du dessa ord har yttrats av den dåvarande äldre generationen – gaaaanska ofta va?

Så är det ju även idag, även fast man tror att människor lärt sig något genom åren. Såg precis den kommentaren i ett inlägg en facebook-vän även hade kommenterat i. Jag brukar inte kommentera alls för det är en djungel av trångsynta människor i kommentarsfälten, och denna människan verkar inte vara ett undantag. Men jag kommenterade ändå.

Detta inlägget var en artikel om en ung kändis som inte kunde ha tinder för att hon blev bannad för att andra trodde att hennes profil var fake.

Artikeln spelade på att hon var förstörd över detta och ju bara vill ha lite mänsklig kontakt. Och den äldre herren som tyckte att unga människor var korkade menade att hon skulle dejta som man gjorde på 90-talet.

Allt var inte bättre förr – vissa saker kanske men det finns så många möjligheter idag som inte fanns för 10-20 år sedan.

Träffades människor mer innan vi hade de internet-plattformarna som vi har idag? Inte vad jag minns. Och jag har aldrig hört mina föräldrar säga “vi umgås inte så mycket som vi gjorde förr”. Under 90-talet träffades folk på dansklubbar, barer, via tidningsannonser, via gemensamma vänner, brevväxling – ja you name it! Under 2010 talet träffas folk på dansklubbar, barer, via gemensamma vänner, på Tinder och andra sociala plattformar. Betyder det att de relationerna inte är lika äkta och meningsfulla som om man hade träffats “in real life” först? Nej!

Jag har vänner som träffat sina partners på Tinder eller andra dejtingappar, genom gemensamma vänner eller befintliga vänner som blivit något mer – på arbetsplatsen eller på gymmet. Att unga människor är korkade och bara träffas på internet verkar vara en vanlig föreställning för de äldre generationerna.

Men det är inte sant.

Och att unga generationer är korkade? Det stämmer ju inte! Titta bara på Greta Thunberg!

Precis som alla generationer så finns det trångsynta, öppensinnade, smarta, ambitiösa, lata, ärliga, oärliga, omtänksamma, själviska, elaka och fantastiska unga människor. Vi är alla olika och vi alla tillför vår del till det hela stora.

Dagens ungdomar har flera jobb samtidigt som dem pluggar, tränar och uppehåller ett socialt liv. Vad gjorde du när du var ung?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.